TV serija Harry Potter

TV serija Harry Potter

Univerzum Harryja Potterja, ustvarjen s strani britanske avtorice J.K. Rowling, že desetletja navdušuje bralce in gledalce po vsem svetu. Po uspehu knjig in filmov se zdaj pripravlja nova avantura za oboževalce – TV serija Harry Potter.

Harry Potter je bil več kot le knjižna in filmska franšiza – predstavljal je popolno potapljanje v čarobni svet Hogwartsa. TV serija Harry Potter obljublja še globlje raziskovanje te nepozabne izkušnje. Z gledalci bomo imeli priložnost raziskovati svet čarovništva, se poglobiti v ozadje likov in raziskati dogodke, ki so morda ostali neizrečeni v knjigah ali filmih.

Vsaka sezona nove akcijske serije bo priredba vsake od sedmih knjig, s povsem novo igralsko zasedbo, ki bo igrala priljubljene like.

Izjava produkcijskega TV ustvarjalca Max pojasnjuje: »Zgodbe iz vsake od Rowlingovih knjig o Harryju Potterju bodo postale desetletna serija, ustvarjena z enako epsko obrtjo, ljubeznijo in skrbjo, po kateri je znana ta globalna franšiza. Serija bo vsebovala novo igralsko zasedbo, ki bo vodila novo generacijo oboževalcev, polno fantastičnih podrobnosti, zelo priljubljenih likov in dramatičnih lokacij, ki jih imajo oboževalci Harryja Potterja radi že več kot 25 let.”

Iskanje igralske zasedbe

TV-serija o Harryju Potterju se uradno začenja pri Maxu, prej znan kot HBO Max – in iskanje novega Harryja Potterja, Rona Weasleyja in Hermione Granger se nadaljuje!

Izbor za novo serijo naj bi se po poročanju The Timesa začel v naslednjih devetih mesecih, ustanoviteljica skupine Hero Talent Group Nicole Tasker pa je za javnost povedala, da bo peščica igralcev izbrana prek javnih razpisov.

“Ekipa za kasting bo izvajala odprte razpise na družbenih omrežjih, obiskala lokalne dramske skupine in stopila v stik z vsemi otroškimi agencijami. Včasih so bile samo velike dramske šole, zdaj pa je vse bolj odprto.”

Kdaj si bomo lahko ogledali Harry Potter TV serijo?

Nova televizijska serija o Harryju Potterju naj bi prišla v letu 2025/26, tako da bodo oboževalci morali še kar nekaj časa čakati. Ker pa Warner Bros Discovery prenavlja svoje storitve, bo podjetje verjetno želelo nove dogodivščine iz Bradavičarke čim hitreje na svoji platformi.